Un bărbat elegant trebuie să poarte haine pe măsura lui.
Hainele din magazinele de serie sunt croite în așa fel încât să se încadreze orice conformație în ele, doar numerele fiind diferite. Rareori se întâmplă ca produsul cumpărat să se potrivească perfect conformației corpului. Apelând la un croitor putem aduce ajustările necesare, făcând ținuta să arate impecabilă.
Nu ai găsit până acum unul? E musai să te imprietenești cu un croitor, se va dovedi de mare ajutor atunci când ai urgent nevoie, chiar și de un mic retuș la o pereche de pantaloni.
E cazul să-l găsești pe cel mai potrivit, pentru că, odată și odată, vei avea nevoie de unul. Nimic nu se compară cu o haină croită pe dimensiunile tale, vei avea o atitudine puternică și prezență remarcabilă.
Cum îți dai seama că ai ales croitorul potrivit?
Se intâmplă uneori să ai nevoie de anumite retușuri la hainele tale, atunci când ți s-au schimbat dimensiunile și nu vrei să arunci tot din garderobă? Sau pur și simplu vrei să îți faci un costum pe dimensiunile si gusturile tale?
E adevărat că cea mai simplă opțiune este să mergi direct la cumpărături, însă de cele mai multe ori ai nevoie doar de un croitor priceput pentru a salva acele articole vestimentare și nu in ultimul rând, pentru a economisi bani!
Așadar, cum iți dai seama că ai găsit croitorul potrivit:
Primul pas: Cum îl găsești?
Poți apela la recomandările cunoscuților sau prin intermediul anunțurilor postate pe anumite rețele de socializare, ori direct pe Google.
Noi te sfătuim să urmezi recomandările apropiaților deoarece este mai sigur, pănâ la urmă aceasta este și cea mai bună reclamă. Prietenii tăi îți vor spune cât de mulțumiți sunt de serviciile croitorului, sau ce nu le-a convenit la acesta.
Pasul al doilea: Testează-i competențele
Ca în orice tip de relație, comunicarea și încrederea trebuie să fie pe primul loc. Însă poți testa totuși abilitățile croitorului cu un articol vestimentar mai vechi, cum ar fi un pantalon care nu-ți mai place. Lasă pantalonul pentru a fi scurtat și așteaptă să vezi rezultatul, analizând timpul și grija cu care a lucrat.
Dacă ai fost mulțumit de serviciile lui, apreciază-l și spune-i că își va câștiga un client fidel dacă va continua să te surprindă cu promptitudinea și grija cu care lucrează. Croitorul trebuie mereu stimulat și lăudat pentru munca sa, acesta ajungând să te simpatizeze și să te servească cu drag oricând ai nevoie.
Un croitor bun poate croi, retușa și modifica orice, de la cămăși, sacouri, pantaloni la geci, paltoane, pardesie, veste.
Pasul al treilea: Acordă atenție la detalii
După ce ai ales croitorul, nu te culca pe o ureche, trebuie să fii atent și la unele detalii cum ar fi:
- Ața, pe care o folosește la cusut să nu fie în contrast cu nuanța obiectului vestimentar, doar dacă se dorește acest lucru. Ața trebuie să fie de aceeași culoare cu materialul sau o nuanță apropiată.
- Firele să nu iasă din țesătură, iar cusăturile să nu fie strâmbe. Nu-ți dorești să ai un costum cu fire la vedere sau cu mai multe împunsături într-un singur loc.
- Să nu-ți dea haina mai mototolită decât ai dus-o. Probabil nu îți dorești ca hainele duse la modificat să-ți fie înapoiate într-o stare jalnică, mototolite sau murdare. Nu așa procedează un profesionist. Un profesionist ți le va înapoia perfect modificate și călcate.
El nu are voie să dea greș, dar dacă vreodată se va întâmpla, poți trece cu vederea dacă nu ți-a luat dimensiunea potrivită și trebuie să-ți mai modifice o dată haina respectivă. Toată lumea merită o a doua șansă, însă trebuie să ai grijă și tu cum te exprimi și cât de ințeles te faci cu privire la modificările cerute, după cum ziceam mai sus... comunicarea este totul!
Rolul lui este să readucă la viață o piesă vestimentară deteriorată sau să-ți creeze o haină după gustul și dimensiunile tale.
Așadar, alege un croitor care îndeplinește măcar aceste minime cerințe și vei avea un ajutor de nădejde, un consilier vestimentar și nu în ultimul rând un prieten!
Pentru creații mai speciale, de gală, poți cere ajutorul unui croitor de lux.
.