Cum construiești o garderobă funcțională?

Ai auzit pe toată lumea spunând la un moment dat: nu știu cu ce să mă îmbrac?
Nu te vei confrunta niciodată cu aceasta problemă dacă ai câteva piese de bază.

Nu trebuie să alegi sau să cumperi haine, special pentru o anumită ocazie: nuntă sau
înmormântare, ieșiri la bere în oraș cu baieții, plimbare la munte. Alege piese care să se potrivească între ele. Așa le poți purta la mai multe ocazii.

Nu trebuie să ai multă îmbrăcăminte ca să arăți elegant. 

Încă nu ai ajuns la performanța de a cheltui mai puțin pe haine, accesorii sau încalțăminte?

E adevărat că tentațiile sunt mari si la orice pas. Cu toate că nu ți se pare realist, poți să ai o garderobă funcțională, completă și cu bani puțini. Unul dintre secrete este să fii mai cumpătat în a arunca oricum si oricând bani pe orice piesă vestimentară.

Analizează bine lucrurile și vezi dacă îți sunt sau nu utile aceste produse. Este posibil să ai modele aproape identice cu acesta în dressingul tău.

O garderobă functională cu bani puțini ți se pare un vis? Nu neapărat.

Iată patru sfaturi esențiale ca să arați bine, cu bani puțini:

1. Fă-ți o listă cu tot ceea ce ai nevoie

Cumpără doar ceea ce ai nevoie, nu toate chilipirurile care îți ies în cale. Cu cât ești mai calculat și cumpătat, cu atât vei reuși să scutești importante sume de bani.

Întâi fă o analiză amănunțită a dulapului tău. Abia apoi poți face o listă cu tot ceea ce ai nevoie sau îți lipsește din garderobă, pentru a o completa. Pe listă poti trece chiar și piesele la care râvnești de mult timp și pe care nu ți le-ai permis până acum.

Strânge banii, pe care îi arunci deseori pe haine, pe care nu le vei purta decât foarte puțin timp și investește în cele pe care ți le dorești mult.

Garantat, merită!

Vei elimina tentația de a cumpăra din impuls și iți poți completa garderoba cu piesele care iți lipseau.

2. Investește în piese clasice

Hainele care rămân mereu în tendințe, din materiale de calitate te vor scuti de cheltuieli inutile. Investește în ele.

Când ești cel mai bine îmbrăcat dintr-o încăpere oamenii observă.

Astfel, unul sau două costume, câteva pulovere în V, în jur de 10 cămăși, câteva tricouri polo, o pereche blugi și un sacou casual, o jachetă de piele și una groasă de iarnă, modele cât mai clasice, te vor ajuta să ai o garderobă diversă și cu piese interschimbabile. Cu ajutorul lor poti compune nenumarate ținute asortate corect și nu va fi nevoie să investești mereu în haine la modă.

Fie că mergi la un interviu de angajare sau mergi la job asigură-te că ești îmbrăcat corespunzător și ai făcut combinația de haine potrivită.

Blugii, de exemplu, vor fi la modă tot timpul. Dacă alegi o pereche de blugi simpli iar silueta nu ți s-a schimbat de-a lungul timpului, îi poți purta pe aceștia o perioadă îndelungată de timp, la nenumărate ținute. Cu cât modelul este unul clasic, din material de calitate, cu atât nu se va demoda. Jeansii pot fi purtați oricând, dacă știi să îi combini.

Când alegi anumite piese vestimentare ține cont de stilul tău de viața și de cum îti este permis să mergi îmbrăcat la job.

3. Încearcă să reziști tentației de a arunca ultimii bani pe haine

Ți se întâmplă destul de des în ultimul timp să îți facă cu ochiul anumite piese vestimentare și să dai și ultimul ban pe ele? Vei constata că multe astfel de achiziții nu îți sunt de folos decât pe moment. Peste un an sau doi, maxim, va trebuie să le oferi cadou, căci nu îți mai sunt utile.

Încearcă să-ți faci niște calcule înainte de a da și ultimii bani din buzunar pe astfel de piese.
Întreabă-te de fiecare dată, când ești în fața unei astfel de tentații: “Am nevoie de acest
produs?” sau “Se potrivește cu stilul și personalitatea mea?”. Abia apoi decizi dacă îl cumperi sau nu.
Doar așa vei face economii pentru articolele care îți lipseau din garderobă.
Mai bine ai puține produse în dulap și economii mai multe, decât tot felul de junk-uri, pe care nu le mai porți.

4. Vaneaza reducerile

Dacă nu știai, mai nou, magazinele au aproape tot timpul anului reduceri. Nu trebuie doar să mergi într-o anumită perioadă, consacrată de reduceri. Când mergi la cumpărături, să-ți cauți un anumit articol, care îți lipsea din garderobă, caută raionul cu reduceri. E posibil să găsești acolo modelul pe care ți-l doreai, la un pret rezonabil.

Nu cumpăra o cămașă doar pentru că are reducere mare, cumpăr-o doar daca îți trebuie.
Nu strică să-ți instalezi pe telefon aplicații ale magazinelor tale online preferate, care te țin la curent cu toate promoțiile.

5. Acordă timp cumpărăturilor

Nu mai fă shopping pe fugă! Atunci când ai o listă bine stabilită, cu hainele care îți lipseau în garderobă și ai economisit ceva bani, mergi la cumpărături doar dacă nu ești presat de timp.

Este recomandat să mergi singur, nu cu vreun prieten sau prietenă, ca să poți alege articole care să se potrivească stilului și gusturilor tale.

Dacă ai nevoie de vreun sfat există un consilier în magazin, care te poate ajuta.

Dacă nu ai găsit produsul dorit într-un magazin, caută-l mai departe până când îl găsești. Învață să ai răbdare și nu arunca banii pe orice.

Ține cont de stilul tău personal și nu de ceea ce este la modă.

Așadar, dacă ai o listă bine întocmită de shopping, vânezi ofertele și cumperi doar când îți
trebuie un anumit produs vestimentar, vei putea să ai garderobă completă, fără să cheltuiești mult.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published